Vakantie Madeira

Madeira is een fantastisch vakantieland voor iedereen. Iedere toerist kan zich hier vermaken in de prachtige natuur, met schitterende culturele plekken en aan het strand en aan de zee. Zo is er voor iedereen iets te doen: de rustzoekers, de cultuurliefhebbers en de wandelaars.

Overnachting

Madeira biedt meer dan genoeg faciliteiten om te overnachten. Toeristen kunnen overnachten in hotels, accommodaties en bed & breakfasts. Zowel het zuiden als het noorden van het eiland kent veel verblijfmogelijkheden. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om in de hoofdstad Funchal te verblijven.

Vervoer

Madeira is dan misschien wel een eiland vol met natuur, maar er valt niet te klagen over de wegarchitectuur. Op het eiland kunnen mensen reizen per taxi. Vervoer per taxi is vrij goedkoop en bovendien kunnen veel chauffeurs meerdere talen spreken. Ook is er de mogelijkheid om auto’s te huren.

Hierdoor hebben mensen zelf de beschikking over hun eigen vervoer. Ook biedt Madeira veel busvervoer. Zodoende kunnen toeristen leuke daguitstapjes maken.

Eten en drinken

Madeira staat bekend om een adembenemende cultuur en natuur, maar culinair gezien is het niet zo ingenieus. De recepten kenmerken zich door eenvoud. Echter doet dat niet af aan de smaak. De keuken kent z’n eigen culinaire uitstapjes; vleesspies op laurierstok, zwarte degenvis, stokvis.

De lokale koks zijn met name gespecialiseerd in het maken van zeldzame visgerechten en bijzondere vleesspecialiteiten. Kenmerkend aan de keuken zijn de zoete smaken. De eilandbewoners doen zich dan ook graag tegoed aan zoete versnaperingen. Denk aan desserts, vers fruit, mangopudding of passievruchten smoothies. Bij de maaltijden wordt er veelal wijn gedronken.

De reis ernaar toe

Vanuit Nederland en België is Madeira zo’n vier uur vliegen. Bij aankomst op het vliegveld Aeroporto da Madeira in Madeira ligt Funchal er zo’n 20 kilometer vandaan. Op deze luchthaven is het eenvoudig vervoer regelen en er zijn ook diverse snackbars en winkels gevestigd.

Betalen en bellen

In Madeira betalen ze met de euro. Er zijn over het gehele eiland pinautomaten te vinden. Tevens is het vrijwel overal mogelijk om met creditcard te betalen. Bellen is het goedkoopst vanuit openbare telefooncellen of door een telefoonkaart te kopen. Madeira heeft goed bereik en er is veel gratis WiFi.