Madeira bezienswaardigheden

Madeira heeft verschillende bezienswaardigheden die populair zijn onder veel toeristen. Qua cultuur, natuur en zon, zee en strand is er genoeg te doen. Iedereen kan hier ontspannen, actief zijn of iets er tussenin.

Culturele trekpleisters

Funchal is de hoofdstad van het bloemeneiland. Deze hoofdstad is gevarieerd, er is zowel cultuur, natuur als ontspanning te vinden. De stad staat vol met botanische tuinen, historische gebouwen en mooie parken. Santana behoort ook tot een adembenemende cultureel dagje uit. Dit dorpje staat bekend om de mooie geverfde driehoekige huisjes.

Er is zelfs een museum te vinden met prachtige collecties aan zilver en antiek (het Quinta das Cruzes museum). Voor de wijnliefhebbers is Adegas de Sao Francisco bij uitstek een fantastische bezienswaardigheid. Dit is een wijnhuis, ontstaan vanuit een zestiende eeuwse klooster. Hier is de mogelijkheid om een rondleiding te krijgen en natuurlijk om wijn te proeven.

Natuurlijke uitstapjes

Madeira heeft allerlei natuurparken. Mooie parken die te bezoeken zijn, zijn bijvoorbeeld Madeira’s Natural Park en Rocha do Navio’s Natural Reserve. Ook biedt het eiland iedere toerist meer dan eens de gelegenheid om tuinen en parken te bezoeken, zoals de Jardim Orquidea en de Jardim Botanico.

Daarnaast is het resultaat van de vulkaanuitbarsting levensecht te zien in de grotten van São Vicente Caves.

Zon, zee en strand

Voor de toeristen die naar Madeira komen voor zon, zee en strand kunnen naar hartenlust genieten op het kiezelstrand van Praia Formosa. Hier zijn verschillende faciliteiten waaronder kleedkamers, speeltuinen, parkeergelegenheden en eet- en drinkplekken.

Ook kunnen zonneaanbieders en waterliefhebbers genieten in het watercomplex Lido. Hier bevindt zich een groot en klein zeewaterzwembad inclusief een zonneweide. Voor de mensen die zoeken naar rust, ontspanning en vers oceaanwater moeten hier zijn. Tevens is hier de mogelijkheid om te duiken. Er staat namelijk een duikschool gevestigd.